admin   ı  ©2024 Jan Willy  ı  Udviklet af Mads Hansen

Styr på forsikringen!

Det kan ske! – Det vi alle frygter skete i Ishøj lystbådehavn.

Hermed en lille påmindelse til Jer sejlere der ikke har forsikringen iorden på Jeres båd.

En knallert, motorcykel samt bil skal alle have en ansvarsforsikring for at måtte benyttes på det offentlige vejnet.

En båd kan sejles overalt i danske farvande uden nogen form for forsikring.

Det kan man syntes om, eller lade være. Men skulle uheldet være ude, vil den eller de det går ud over, sikkert være glade for der er en forsikring som kan tage over.

En ansvarsforsikring på en båd er ikke en bekostelig udgift.

En ansvarsforsikring til eksempelvis en båd som her på siden omtalte LM 81, som er 27fod lang og vejer 3400 kg koster hos Danske Tursejlere 389,- kr. årligt.

Skulle du uheldigvis forårsage en skade på en anden båd, for ikke at tale om personskade, er det ikke en udgift som kan vælte noget budget.

Med hensyn til kaskoforsikring er det sikkert, jo dyrere båd des dyrere forsikring. Staten kræver 1,34 procent af forsikringssummen i statsafgift, dertil den udgift som forsikringsselskabet skal have for at forsikre båden.

Her er det helt op til den enkelte sejler, om vedkommende ønsker at forsikre sin båd eller ej.

Også her en lille reklame for en god og billig forsikring. Ærø Søassurance kan for 3500,-kr. forsikre samme LM 81 med en sum på kr. 150.000,- med en selvrisiko på 6400,-kr.

Mange vil mene det er en stor udgift for at kunne sejle lidt rundt på fjorden, eller for blot at have sin båd liggende i havnen for at sidde og nyde nogle timer i båden en gang imellem.

Du/I kunne være så uheldige det ved et tilfælde, var en andens båd, som var skyld i en skade jeres båd ville blive udsat for.

I en storm kunne naboens fortøjninger briste, hans båd ødelægge skrog, søgelænder måske hans rig fik ødelagt naboens rig. I torden kunne uheldet være, der var et lyn som antændte en båd. Efterfølgende kunne denne brændende båd forårsage skade på omkringliggende både. En af disse omkringliggende både kunne uheldigvis være netop Din båd.

I ingen af ovennævnte tilfælde er der forsikringsdækning på skaden, hvis ikke du/I selv er kaskoforsikret.

DET ER VÆRD AT TÆNKE OVER!